Vulcanalia

Mikä tapahtuma Vulcanalia on? Kuka järjestää Vulcanalian? Mitä siellä tehdään?

Vulcanalia on Oulun yliopiston ylioppilaskunnan (OYY:n) järjestämä lukuvuoden avajaistapahtuma, joka OYY:n sivujen mukaan järjestettiin tänä vuonna jo 25. kerran. Tapahtuma pidettiin toisella kouluviikolla ja me uudet fuksit metsästimmekin innokkaasti haalarimerkkejä luentojen välissä järjestömessujen ständeilta. Illalla suuntasimme pyörillä Vulcanalian festivaaleille Oulun Teatriaan kuuntelemaan mm. Pyhimystä ja nauttimaan kavereista.

Vulcanalian järjestömessut pidetään Linnanmaan kampuksen pääväylällä ja silloin kannattaakin varautua suuriin ihmismassoihin. Väylän reunoilla on mm. ainejärjestöjen, yliopiston harrasteryhmien, opiskelijoille palveluita tuottavien yritysten sekä muiden mainostajien ständeja ja heidän edustajiaan. He ovat siellä kertomassa toiminnastaan ja mahdollisesti värväämässä uusia jäseniä erilaisiin ryhmiin. Luulen, että tapahtuma on suunnattu erityisesti uusille opiskelijoille, mutta se on kuitenkin kaikille avoin tapahtuma yliopistolla eikä se maksa mitään.

Järjestömessuilla ainejärjestöt myyvät haalarimerkkejään ja useat ständit tarjoavat karkkia sekä erilaisia kilpailuja. Vuoden takaisilta messuilta muistan lähteneeni kangaskassin kanssa, missä oli sisällä nuudeleita, karkkia, iso kasa erilaisia esitteitä sekä pari haalarimerkkiä. Tänä vuonna saaliiksi kertyivät kuvassa näkyvät merkit, heijastin, karkkia, hammastahnaa ja iso hattara paikan päällä. Monet merkit maksavat noin 2-4€ ja näillä tuotoilla tuetaan esimerkiksi ainejärjestöjen toimintaa. Monet yritykset kuitenkin jakavat ilmaiseksi heidän logoillansa varustettuja merkkejä, koska se on heille hyvää mainosta. Kuvassa näkyvän Vulcanalia-merkin saamiseksi piti OYY:n ständilta hakea leimapassi ja kerätä siihen leimoja eri ständeilta. Leimojen saamiseksi saattoi joutua tekemään jonkun pienen tehtävän tai vastaamaan johonkin pieneen kysymykseen.

Päivän järjestömessut eivät maksaneet mitään, mutta illalla järjestetty Vulcanalia Festival maksoi muistaakseni 7€ ja lippu tuli ostaa etukäteen kide.app-sovelluksella. Iltatapahtuma myytiin ennakkoon loppuun jo toista vuotta peräkkäin, joten liput todella kannatti hankkia ajoissa. Viime vuonna pääesiintyjä taisi olla Stig ja tänä vuonna Pyhimys. Pyhimystä ennen iltatapahtumassa esiintyivät myös Cassiopeia (Oulun yliopiston ylioppilaskunnan sekakuoro) sekä Oulun Teekkaritorvet. Itse olin odottanut juuri Teekkaritorvien ja Pyhimyksen esiintymistä ja olikin erittäin mukavaa kuunnella heitä yhdessä uusien ja vanhojen opiskelukavereiden kanssa!

Etkoilimme yhdessä uuden opiskelukaverin luona ja illalla lähdimme sieltä pyörillä ja autoilla kohti Teatriaa. Meidän pyöräporukkamme onneksi sade hellitti juuri hieman ennen kuin lähdimme matkaan. Minusta on niin mukavaa, kun Oulussa kuljetaan paljon pyörillä. On jännä tunne, kun niin moni suuntaa pyörillänsä samaan paikkaan. Iltatapahtumaan myytiin huhujen mukaan noin 4000 lippua, joten siitä voi arvuutella kuinka moni tuli paikalle pyörällä. Joka tapauksessa pyöriä oli paljon.

Vulcanalia Festivalin jälkeen samalla iltatapahtuman lipulla sai vielä siirtyä Vulcanalian virallisille jatkoille Ilonaan. Jono Ilonaan oli kuitenkin aivan kammottavan pitkä, joten luulen sen harmittaneen monia. Suurin osa tietenkin lähti tapahtumasta yhtä aikaa Pyhimyksen lopetettua. Me emme jättäneet narikkaan mitään, jotta pääsisimme siirtymään mahdollisimman nopeasti Ilonaan, mutta siitä huolimatta jonossa ei loppua näkynyt.

Kaiken kaikkiaan huomaa, että tähän tapahtumaan halutaan panostaa ja se onkin mukavaa vaihtelua tavallisille opiskelijabileille. Vulcanalia festivaaleilla on ollut keikkamainen tunnelma, mikä on mielestäni kiva juttu. Toivottavasti tapahtuma pysyy jatkossakin yhtä kivana ja mahdollisimman moni mahtuisi sinne osallistumaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create your website at WordPress.com
Aloitus
%d bloggaajaa tykkää tästä: