Kehityspsykiologiaa ja OKKL:n pumppitunti

Tänään maanantaina en lähtenytkään lipastolle (yliopistolle) opiskelemaan, vaan luin ahkerasti koko päivän kotisohvallani kehityspsykologian perusteiden tenttiin. Aamulla heräsin vähän tavallista arkiaamua myöhemmin, mutta sen jälkeen opiskelinkin niin intensiivisesti koko päivän, että melkein unohdin syödä. Hupsista.

Katselin koko päivän itsenäisen kurssin nettiluentoja läppäriltä ja kirjoittelin kerrankin muistiinpanoja tietokoneellani enkä käsin paperille. Yleensä olen vannoutunut käsinkirjoitettujen muistiinpanojen ystävä, mutta tällä kertaa tuo Wordiin kirjoittelukin oli jotenkin tosi mukavaa. Valitsin tylsän mustan tekstin sijasta Wordin liukuvärjätyt sävyt tekstiini ja opiskelu muuttui heti paljon hauskemmaksi.

Kehityspsykologian perusteiden ensimmäinen tenttimahdollisuus kolmesta yrityksestä on tämän viikon torstaina. Alun perin olin ajatellut, etten suorittaisi kurssia vielä. Oikeastaan en ollut ehtinyt ajatella, koska suorittaisin kurssin. Olin päättänyt keskittyä ensin muihin opintoihin. Psykologia oli kuitenkin jo lukiossa yksi lempiaineistani ja kun muut opinnot tuntuivat viime viikolla tökkivän, päätin yrittää mahdotonta, eli päätin yrittää opiskella kehityspsykologian perusteiden kurssimateriaalin suunnilleen yhdessä viikossa tuohon tämän viikon tenttiin.

No, eihän sellainen tehosuoritus nyt näytä onnistuvan näin lyhyessä ajassa, mutta paljon olen kuitenkin ehtinyt jo oppia. Opiskellessani kehityspsykologian perusteiden tenttiin olen oikein uppoutunut luentomateriaaleihin. Huomaan, että tämä on minusta oikeasti todella mielenkiintoista ja jaksan käyttää aikaa asioiden perusteelliseen jäsentämiseen sekä ymmärtämiseen. Olen saanut kurssin niin hyvällä vauhdilla käyntiin, että meidän sohvaparkaan on muodostunut oikein kuoppa siihen kohtaan missä olen istunut. Onneksi huomenna se saa opiskelusta vapaapäivän, kun lähden taas lipastolle luennoille.

Lopetin opiskelun tänään vasta juuri ennen illan jumppatuntia. Olimme kaverini kanssa sopineet, että lähtisin hänen mukaansa OKKL:n (Oulun Korkeakoululiikunnan) pumppitunnille tuohon ihan lähelle. Viime keväänä kävin joogassa sekä tanssimassa noilla OKKL:n tunneilla, mutta en ollut aikaisemmin käynyt siellä jumppaamassa. Alkuperäinen ohjaaja oli tänään estynyt tulemasta paikalle, joten tuuraaja vetikin vähän muunnellun version tuosta pumpista. Tunti oli ilmeisesti vähän normaalia helpompi, mutta se oli juuri hyvä aloitustunti minulle.

En ole pitkään aikaan käynyt ryhmäliikuntatunneilla, joten oli päässyt kunto vähän rapistumaan. Olin kuitenkin niin onnellinen tuosta jumppatunnista, että täytyy jatkossa oikein kalenteriin merkata nuo tunnit ylös. En ole mikään himoliikkuja, mutta tykkään kuitenkin urheilla. Usein vain ensimmäisenä karsin liikunnasta, jos aika ei riitä kaikkeen. Varsinkin tässä opintojen alussa olen todella ohittanut liikunnan. Onneksi nyt tuolla hikoillessa muistin taas, kuinka hyvältä liikkuminen tuntuu. Täytyy ihan sohvankin ryhdissä pysymisen takia muistaa jatkaa liikkua säännöllisesti.

Sellaista tänään. Ajattelin vielä viimeistellä parit jutut tuosta kehityspsykologian perusteiden materiaalista ja sitten yritän mennä ajoissa nukkumaan. Saa nähdä miten käy. Mukavaa uutta viikkoa sinne sinulle.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create your website at WordPress.com
Aloitus
%d bloggaajaa tykkää tästä: