12. viikko – stressi ja pimeys

Pimeys ja stressi. Ei mikään paras kombo. Joululomaan on kuitenkin enää vain neljä viikkoa aikaa – vain kaksi kokonaista viikkoa, eli ei kauaa. Se tuntuu ihan uskomattomalta! Vastahan tämä fuksivuosi alkoi. Pian pääsee syömään jouluruokia ja nauttimaan lomasta. Ennen lomaa on kuitenkin vielä sata asiaa hoidettavana. Hommia on kasaantunut aivan järkyttävästi näille viimeisille viikoille. On tenttihommia, on esseehommia, on pikkujoulu- ja , ainejärjestöhommia, on joululahjahommia ja ties mitä muita juttuja. Tuntuu, että tekemistä on niin paljon, että en tiedä mistä kannattaisi aloittaa. Mutta ei auta muuta kuin hengittää syvään ja alkaa tekemään yksi asia kerrallaan.

On tällä viikolla kuitenkin jotain piristävääkin. Aiemmin syksyllä tilaamamme Communica hupparit ja colleget ovat saapuneet. Minä tilasin itselleni hupparin mustana, missä lukee valkoisella tekstillä edessä COMMUNICA (Communica = Oulun logopedien ainejärjestö). En olisi voinut saada hupparia parempana ajankohtana, koska en ollut pukeutunut tänään tarpeeksi lämpimästi koululle. Lämmin ja pehmeä huppari tuli siis kuin tilauksesta.

Viimeisten viikkojen aikatauluja

Tässä vaiheessa vuotta meillä on selkeästi enemmän itsenäistä opiskelua kuin yliopistolla pidettäviä luentoja. Syysloman jälkeen minulla on ollut fyysistä opetusta vain kolmena päivänä viikossa. Maanantait ja perjantait ovat olleet minulla täysin vapaita.

Meillä on fyysistä opetusta kerran viikossa Logopedian peruskurssista ja englannista. Näillä tunneilla on läsnäolopakko. Näiden lisäksi meillä on kaksi kertaa viikossa Yleisen kielitieteen ja fonetiikan peruskurssin luentoja. Nämä kolme kurssia ovat jatkuneet ensimmäisestä jaksosta asti, eli aina syyskuusta lähtien. Syysloman jälkeen tässä toisessa periodissa meille tuli lisäksi Kognitiivisen ja neuropsykologian perusteiden kurssi. Se on jaettu kahteen osaan ja vain kognitiivisesta psykologiasta meille esitettiin kaksi kertaa viikossa etäluentoja, jotka loppuivat jo viime viikolla. Tänään oli ensimmäinen neuropsykologian aloitusluento. Loput neuropsykologian luennot ovat kuitenkin meillä netissä tallenteina, joten näitäkään tunteja ei enää jatkossa näy lukkarissa.

Hommia riittää. Logopedian peruskurssille pitäisi kirjoitella vielä kaksi ryhmäesseetä, Kognitiivisesta ja neuropsykologiasta on molemmista tulossa vielä omat erilliset tenttinsä. Yleisen kielitieteen ja fonetiikan peruskurssista on tulossa myös tentti ennen joululomaa ja lisäksi minua odottavat vielä itsenäisen kehityspsykologian kurssin tentti sekä itsenäisen Puhe-elimistön anatomian ja fysiologian tentti. Eli seuraaviin neljään viikkoon mahtuu vielä viisi tenttiä kaiken muun sälän lisäksi.

12. opiskeluviikko (18.-24.11.2019)

Maanantai 18.11.2019

(vapaa)

Tiistai 19.11.2019

( 10 – 12 ) Kognitiivisen ja neuropsykologian perusteet kurssi
( 14 – 16 ) Englantia

Keskiviikko 20.11.2019

( 8 – 10 ) Logopedian peruskurssi
( 10 – 12 ) Yleisen kielitieteen ja fonetiikan peruskurssi
( 14 – 16 ) PRO-tapaaminen
( 16 ) Yleinen tentti (esim. Puhe-elimistön anatomia ja fysiologia)

Torstai 21.11.2019

( 10 – 12 ) Kognitiivisen psykologian perusteet – tentti
( 12 – 14 ) Yleisen kielitieteen ja fonetiikan peruskurssi

Perjantai 22.11.2019

(vapaa)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create your website at WordPress.com
Aloitus
%d bloggaajaa tykkää tästä: